CREATE SOURCEBOOK

SAVE TO

MY SOURCEBOOK

FORGOT YOUR PASSWORD

We’ll send you the info you need.
Don’t have an account yet? Join us now!

RESET YOUR PASSWORD

NEW TO SOISOURCE

REGISTER to keep your favorite sources for your project’s reference.
It's not imagination that limits your ideas. It's the source
Continue with
Already have an account? Sign in here!

SIGN IN

Forgot your username or password?
Continue with
Don’t have an account yet? Join us now!

EDIT PROFILE

Change picture (100x100px)
Display on library
Select country
Display on library
Display on library

ARE YOU SURE?

Once you delete a Sourcebook and all its Sources, you can't undo it!

ARE YOU SURE?

You want to delete ""

CREATE SOURCEBOOK

EDIT SOURCEBOOK

WARNING!

Please tell us your sources at least 5 items
Les Fauves Private Residence Taipei by Waterfrom Design INTERIORS / 04 MARCH 2018 / BY S O I S O U R C E
1OF18
Les Fauves Private Residence Taipei by Waterfrom Design INTERIORS / 04 MARCH 2018 / BY S O I S O U R C E
The residence owner, who has engaged in the boutique business and possessed of extensive traveling experience, cultivates her taste in aesthetic. With her refined sense in texture and colour, designers selected delicate pigments and materials, and turned these design elements into creative muse. Composing of blue, green and gold copper colour, the visional motif is contrasting but harmonious. As if Henri Matisses famous painting The Dance II, with orange colour blending in discordant blue and green pigments, reveals a vibrant art style which called Les Fauves.
 
The wood grain wall was painted as green as grass, going well with indigo cabinets and gold copper lines. To convert different materials into different rhythm, designers used leather, stone, and punched-plate mesh, and etc. And dividing interior space into open-plan living space and private area with a gold screen, which is shin but limpid as lace curtain, stands in the center. The cozy arrangement for furniture reveals Italian-style décor by an unregulated lay out, being full of implicit, harmonious and contrastive sense in this chiaroscuro space.
 
With exposed ceiling line pipes to increase loft living style. Designers chose various imitational materials like terrazzo floor, cement mortar paint and veneer to imitate primitive texture from balcony to indoor. In addition, designers used ashlar and grain table to reinforce natural aesthetic, neutralizing artificial Italian décor style.

PROJECT INFO