CREATE SOURCEBOOK

SAVE TO

MY SOURCEBOOK

FORGOT YOUR PASSWORD

We’ll send you the info you need.
Don’t have an account yet? Join us now!

RESET YOUR PASSWORD

NEW TO SOISOURCE

REGISTER to keep your favorite sources for your project’s reference.
It's not imagination that limits your ideas. It's the source
Continue with
Already have an account? Sign in here!

SIGN IN

Forgot your username or password?
Continue with
Don’t have an account yet? Join us now!

EDIT PROFILE

Change picture (100x100px)
Display on library
Select country
Display on library
Display on library

ARE YOU SURE?

Once you delete a Sourcebook and all its Sources, you can't undo it!

ARE YOU SURE?

You want to delete ""

CREATE SOURCEBOOK

EDIT SOURCEBOOK

WARNING!

Please tell us your sources at least 5 items
MEGA FOODWALK by FOS (Foundry of Space) ARCHITECTURE / 22 JULY 2018 / BY S O I S O U R C E
1OF33
MEGA FOODWALK by FOS (Foundry of Space) ARCHITECTURE / 22 JULY 2018 / BY S O I S O U R C E
The sheer size of Mega Bangna shopping complex is as large as a small town. Its central building is perceived as a downtown, whereas Foodwalk zone on the east wing is portrayed as countryside with more green areas and canals. The new extension of retail zone located on the eastern periphery beyond the existing zone could then be conceptualized as a ‘Valley’, one of the most pleasant natural topography in which its intimate central space is enclosed by continuous frontage of lushly mountains.
The architectural concept of the new extension, ‘The Valley’, therefore derives from the geographic character of its metaphor. To create similar atmosphere to a natural valley, the layout of the new open-air mall is composed around a central courtyard space, in which a sunken plaza with an amphitheatre down below acts as a customers’ main social space for gathering and holding all kinds of events.
Continuing from the sunken plaza on the bottom level, the sloping green area in the middle of the layout, called ‘the Hill’, gently ascends to connect smoothly with the existing Mega Plaza on level 1. The Hill is intended to be a relaxing space where people can fully immerse themselves into the lush landscape with water features and outdoor furniture. By embedding a lush greenery into the open-air courtyard and throughout the building, the project becomes a hybrid of a market place and a public park where social interactions are more encouraged among people. 
Simultaneously, network of walkways along shopfronts on every level is connected to the existing corridor and a new car parking building via link bridges and covered walkway in order to complete a seamless circulation system between the two phases without dead end.
 
Moreover, the idea of transforming natural environment into a unique shopping experience is synthesized through its spatial organization and various architectural elements. A series of minimum 1:15 sloping walkways are positioned continuously, descending gently down from upper to lower levels, to create a similar experience of ‘hill walk’. It effectively results in not only increased salable areas on the lower floor but also an infinite loop of spiral circulation, circling endlessly on all four levels.

Thank you for sharing a stunning project with us!

#soisource #architecture #thaiarchitect #bangkok

SOURCES

PROJECT INFO